Overige

Consumentenbescherming

Privacyrechten die moeten worden gerespecteerd hebben ook hun invloed op het consumentenrecht. Omdat er al heel veel consumentenbescherming is en die soms veel verder gaat dan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) kan niet op grond van de AVG worden bepaald wat er wel en niet mag qua warme en koude acquisitie. Denk bijvoorbeeld aan het bel-me-niet-register dat als doel heeft consumentenirritatie over ongevraagde telemarketing te verminderen.

AVG

Op grond van de AVG moet in ieder geval voordat er gebeld wordt of mailingen de deur uitgaan steeds worden gecontroleerd of de persoonsgegevens - in dit geval naam en contactgegevens – die worden gebruikt werden verstrekt voor het doel waarvoor de ondernemer deze nu wil gebruiken en zo niet, wat dan de AVG grondslag is op basis waarvan hij deze gegevens toch zou mogen gebruiken. Is die er niet, dan mag het niet!

Mag er dan niets meer? Jawel, maar er is extra huiswerk voor de ondernemer die dit wil en hij doet er goed aan zich te laten adviseren.

Nog vragen? Wij beantwoorden ze graag voor u.

 

Ook interessant

^ Naar boven